Ferma noastră

Cum a început povestea cu miros îmbietor de lavandă

După cum am scris şi în pagina Despre mine, totul a început cu ideea soţului meu de a începe CEVA original, doar al nostru. După multe cercetări pe internet şi o groază de idei, una mai ciudată decât cealaltă (ex. o fermă de vipere), iată că ne-am hotărât: vom creşte lavandă.

afacere lavanda
Gergő verifică lavanda

Bine dar nu aveam bani deloc, pământ un pic, adică 8 ari în grădina familiei mamei mele şi … cam atât. Deci ne-am apucat să strângem bani: am pus deoparte cei 600 de lei pe care-i primeam eu de la stat pentru creşterea copilului. Asta timp de 5 luni. Între timp ne-am interesat de unde putem procura lavanda. Am văzut pe internet că un domn Ioan Iacob (un om de milioane) se ocupă cu creşterea şi vânzarea butaşilor şi repede l-am sunat.

Domnul Iacob ne-a fost de mare ajutor: nu doar ne-a vândut butaşii, dar ne-a şi îndrumat primii paşi. Nu vă pot spune ce bine e ca un binevoitor să-ţi dea sfaturi utile când încă nu ştii ce şi cum să faci. L-am vizitat pe Domnul Iacob pentru a vedea la faţa locului cum arată o plantaţie de lavandă. A fost foarte amabil şi a răspuns la toate întrebările noastre.

Cu un asemenea ajutor de nădejde ne-am apucat şi am pregătit pământul din timp, iar în luna octombrie 2013 am sădit lavanda mult râvnită.

De atunci am avut şi prima recoltă, nesemnificativă, după cum ştiţi, în primul an, dar de-ajuns să oferim câte un cadou familiei şi prietenilor: un buchet de lavandă frumos mirositoare.

2 gânduri despre „Cum a început povestea cu miros îmbietor de lavandă”

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s