Quisine, Terapie, wellness

Care sunt beneficiile ceaiului de lavandă?

Lavanda este cunosctă în ţara noastră mai ales pentru parfumul ei care se regăseşte în produse cosmetice, detergenţi sau odorizante. Însă proprietăţile terapeutice ale acestei plante merg mult mai departe de parfumul ei liniştitor. Iată câteva proprietăţi care poate te vor comvinge să cumperi şi o cutie de ceai de levănţică cu ocazia următorului drum la plafar.

ceai lavanda efecte terapeutice

Poate trata migrenele

Consumul ceaiului de lavandă poate ajuta la ameliorarea migrenelor deoarece din ceai se eliberează uleiuri esențiale care sunt inhalate în timpul consumului. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Științe Medicale din Masada a dovedit că inhalarea uleiului esenţial de lavandă poate ajuta la ameliorarea migrenei acute. Studiul care a fost publicat în aprilie 2012 în revista „European Neurology” a implicat 47 de pacienţi care sufereau de migrene. Un grup a fost rugat să inhaleze ulei esenţial de lavandă timp de cincisprezece minute, în timp ce grupul placebo a inhalat parafină pentru o perioadă de timp similară. S-a constatat faptul că doar pacientii care au inhalat ulei de lavandă au simţit ameliorarea migrenei.

Tratează Indigestia

Indigestia este caracterizată prin greață, dureri abdominale, râgâit, vărsături și o senzație de arsură în stomac, și este de obicei un semn al unei probleme de stomac cum ar fi ulcerul peptic. Consumul de ceai de lavandă poate ajuta la ameliorarea tulburărilor intestinale pe bază nervoasă si indigestie. Acest lucru se datorează conținutului de uleiuri esențiale care au un efect calmant asupra stomacului. Un studiu realizat de Universitatea din Parma și publicat în noiembrie 2004 în „Life Sciences” a constatat că uleiul volatil din lavandă protejează împotriva ulcerului gastric și tratează indigestia.

Convulsii

Convulsiile apar atunci când corpul tău tremură incontrolabil din cauza contractiei și relaxării rapide a mușchilor. Un studiu de Colegiul Universitar Medical din Aga Khan, publicat în iulie 2000 în „Jurnalul de Etnofarmacologie”, a constatat că lavanda are efecte antispastice și anticonvulsivante. Studiul care a fost realizat pe șoareci, a dovedit capacitatea lavandei de a bloca canalele de calciu din sistemul nervos care sunt responsabile pentru convulsii și spasme.

Vezi şi articolul: Lavanda te poate scăpa de insomnie

Pentru a prepara ceai de lavandă, pune florile uscate în apă clocotită timp de 7-10 minute, iar apoi strecoară ceaiul. Florile uscate de lavandă au o aromă mult mai puternică decât cele proaspete, spune Gloria Hander în „A Taste of Lavender: Delectable Treats with an Exotic Floral Flavor”. „… are o aromă puternică, aşa că foloşte-o cu moderație.”

Considerații

În timp ce ceaiul de lavandă este benefic pentru sănătate, un studiu publicat in 2007, în numarul din ianuarie al reviestei „New England Journal of Medicine” indică faptul ca uleiul de lavandă poate induce cresterea sânilor la băieţi, condiție cunoscută sub numele de ginecomastie pubertate. Potrivit site-ului MedlinePlus, ingerarea de lavandă poate duce, de asemenea, la constipație și apetit crescut. Dacă eşti programat pentru o intervenție chirurgicală, evită consumul de ceai de lavandă timp de aproximativ două săptămâni înainte, deoarece consumul de lavandă încetineşte sistemul nervos central.

4 gânduri despre „Care sunt beneficiile ceaiului de lavandă?”

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s