Terapie, wellness

Uleiul de levănţică – bun de pus pe rană

Fiind mamă al unui băieţel deloc cuminte, am avut de-a face cu tot felul de răni: julituri, tăieturi, pişcături şi arsuri. Atunci când cel mic urlă că îi curge ceva roşu, obiectivul mamei nu e doar oprirea sângerării ci şi curăţarea şi dezinfectarea rănii, vindecarea ei şi reducerea cicatricelor vizibile. Uleiul de lavandă mi-a fost un ajutor de încredere în vindecarea rănilor obţinute de cel mic şi nu numai. Se poate folosi atât la oameni cât şi la animale.

ulei esential lavanda pentru rani

  1. Un prim-ajutor mereu la îndemână. Pune câteva picături de ulei esenţial de levănţică direct pe rană pentru a opri sângerarea, a curăţa rana şi a îndepărta bacteriile. Un studiu arată că rănile deschise tratate cu ulei de levănţică se vindecă mult mai repede şi fără urme decât cele tratate cu unguent triplu-antibiotic.
  2. Vindecă rănile provocate de imobilizarea la pat. În acelaşi studiu au fost implicaţi 21 de persoane care aveau răni provocate de imobilizarea la pat. Pe aceste răni au fost aplicate diferite tratamente, însă fără succes. După aplicarea uleiului de lavandă direct pe răni toţi pacienţii s-au vindecat fără regres.
  3. Reduce durerile. Uleiul de levănţică aplicat local ameliorează durerile de cap, cele de spate, umeri, picioare, cât şi cele provocate de răni, artrită şi chiar cancer. Pune câteva picături pe un tampon şi freacă locul dureros.
  4. Calmează. Pune câteva picături de ulei de lavandă în palmă şi inhalează cât mai profund. Apoi freacă-ţi tâmplele, încheieturile mâinilor şi picioarele. Este deosebit de eficace în reducerea anxietăţii provocate de spaţiile închise. Dacă ţi-e frică să călătoreşti cu avionul sau metroul, ia cu tine un flacon de ulei de lavandă şi încearcă această metodă extrem de simplă.
  5. Înţepătură de albine sau pişcături de insecte. Aplică o picătură de ulei pe înţepătură pentru a reduce mâncărimea şi a preveni umflăturile.

Îmi place să fiu pregătită pentru orice situaţie şi de aceea am mereu la îndemână acest spray pregătit acasă. Îl iau cu mine oriunde, mai ales în excursii unde micile accidente sunt cele mai frecvente.

Spray pentru prim-ajutor:

  • 5 picături ulei esenţial de lavandă
  • 3 picături ulei de arbore de ceai
  • 2 picături ulei de chiparos

Amestecă uleiurile cu o jumătate de linguriţă de sare şi adaugă 200 ml apă distilată. Pune mixtura într-un flacon cu pulverizator steril şi agită cu putere. Aplică pe tăieturi şi julituri înainte de a bandaja. Pulverizează pe rană de 2-3 ori pe zi.

3 gânduri despre „Uleiul de levănţică – bun de pus pe rană”

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s