DIY, Sfaturi practice, Terapie, wellness

Ai fi crezut că sprayul anti-insecte poate mirosi atât de frumos?

Nu știu voi cum sunteți, dragii mei prieteni, dar mie personal mi-e frică de vară din motivul țănțarilor, puricilor (da, recunosc) și a tot felul de gângănii care te pot pișca. Parcă pe toate le găsesc și le duc acasă. Să nu mai vorbim de Cirmos, noul membru al familiei noastre care inevitabil aduce ”musafiri” nepoftiți.

Despre produsele antiparazitare sau sprayurile anti-insecte ce să zicem?… Sunt scumpe și produc alergii cât cuprinde. Iar când ai un copil te gândești de două ori ce fel de spray antiparazitar să cumperi.

lavandî uscată insecte

Iată însă că acest subiect, pe cât de delicat, pe atât de plăcut poate fi. De ce să pulverizezi produse toxice prin casă și pe piele când ai soluții mult mai sănătoase (și foarte ieftine) la îndemână?

Iată o rețetă simplă de antiparazitar care poate fi folosit atât la animale, cât și la oameni:

Ia un buchet mare sau 10-15 plicuri de lavandă uscată și pune-le într-o oală mare. Toarnă apă în oală și pune-o la fiert. După ce a fiert aproximativ 10 minute lasă ceaiul să stea peste noapte. A doua zi strecoară ceaiul și pune-l într-un flacon cu pulverizator. Poți pulveriza direct pe blana animalelor, dar și în colțurile camerelor, în culcușul animalelor de companie sau în dulapuri pentru a ține moliile la distanță. Poți pulveriza chiar și pe piele, în zonele neacoperite de haine și pe colțurile ușilor și ferestrelor. Insectele, inclusiv țânțarii, detestă mirosul lavandei, deci vor sta la distanță.

Deși unii recomandă și folosirea uleiului de lavandă ca antiparazitar pentru animale sau oameni, este bine de evitat deoarece, ca orice ulei, și cel de lavandă este inflamabil. Deci pentru a evita eventualele accidente recomand mai bine folosirea unui ceai puternic în loc de ulei.

4 gânduri despre „Ai fi crezut că sprayul anti-insecte poate mirosi atât de frumos?”

 1. Se poate să îmi spuneți ce înseamnă:
  – „un buchet mare de flori”? Cate fire de flori are?
  – „o oala mare”. Cate kg are oala?
  – ce cantitate de apă trebuie​?
  Aștept răspuns. Mulțumesc.

  Apreciază

  1. – Eu am făcut aprox. 4 l de ceai, însă am aruncat cam jumătate din el. Depinde de necesități, însă în jur de 1-1,5 l de apă e suficient, se mai poate face oricând.
   – Cu cât este buchetul mai mare, cu atât va fi mirosul ceaiului mai puternic. 100-150 fire să fie de ajuns? Eu nu am numărat firele, Fiți liniștită, nu se poate strica rețeta. 🙂
   – Oala trebuie să fie suficient de mare ca să încapă în ea apa și buchetul de lavandă, și să nici nu dea afară când fierbe.

   Apreciază

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s