Lavender fest testival de lavandă Moldova
Călătorii parfumate

Un nou eveniment marca K Lumea. Lavender Fest – Festivalul Sănătății și Frumuseții din natură

Un nou eveniment marca K Lumea. Lavender Fest – Festivalul Sănătății și Frumuseții din natură.

Lavender fest testival de lavandă Moldova

Lavender Fest – Festivalul Sănătății și Frumuseții din natură. Evenimentul se va desfășura pe 20 iunie, între 13.00 și 21.00, la o distanță de 35 km de Chișinău, în satul Cobusca Noua, raionul Anenii Noi, lângă un imens lan de levănțică.

Proiectul este o premieră pentru Moldova, reprezentând încă una din ingenioasele și frumoasele idei ale echipei „K Lumea”, care mai are în spate evenimente devenite deja tradiții precum Festivalurile Mai Dulce, Ia Mania și Balul Brazilor de Crăciun.

„Ne dorim ca acest eveniment să devină unul dintre cele mai așteptate de către moldoveni, dar și să ajungă în atenția turiștilor străini, căutători de destinații neexplorate. E timpul să se știe că pe lângă Provence-ul francez plin de lanuri de levănțică, Moldova este și bogată cu asemenea peisaje”, spune fondatoare K Lumea, Nata Albot.

În cadrul evenimentului, se vor comercializa o multitudine de produse artizanale tematice cu levănțică, buchete de levănțică și uleiuri. De asemenea, avem pănă în această clipă înscriși mai mulți artiști care își vor depunde lucrările la concursul ”Lavanda Art”.

„Invităm cosmetologi și specialiști în ale masajului chiar în câmpul de levănțică, unde vom amenaja corturi speciae, astfel ca în interiorul acestora să fie foarte confortabil pentru a beneficia de o probă de masaj cu uleiurile esențiale extrase din levănțică și nu doar”, spune cofondatoarea K Lumea, Viorica Nagacevschi.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI ”LAVENDER FEST”

-târg de gastronomie sănătoasă;

-târg de artizanat tematic;

-târg de buchete de levănțică, ulieuri și alte cosmetice artizanale;

-6 seminare motivaționale și ateliere gastronomice cu oameni care trăiesc și se alimentează  sănătos;

-degustații culinare;

-zona oenologică cu vinurile MIMI;

-servicii de masaj în câmp de levănțică;

-decor spcial amenajat pentru sesiuni foto de familie;

-animație gratuită pentru copii;

-prezentare de modă „Mame și Fiice” de la Lia Fia;

-Concert de muzică clasică în aer liber cu peste 10 artiști și o orchestra Chisinau Youth Orchestra COD VESTIMENTAR: All-white, toți vizitaorii fiind încurajați să poarte doar ținute albe.

BILETE: Potrivit celor din Klumea, organizarea unui astfel de eveniment este foarte anevoioasă și necesită foarte multe resurse, aduse într-un spațiu lipsit de conexiune la electricitate, fără canalizare, apă și altel necesități firești pentru organizarea unui eveniment. Deocamdată avem doar sprijinul Ministerul Culturii și a vinurilor MIMI. Prețul biletului este 250 de lei/pers și 450 de lei/ cuplu. Din data de 13 iunie prețul biletelor va crește. Biletele sunt disponibile pe site-ul Iticket.md.

TRANSPORT: Pe 20 iunie, începând cu ora 12.00, minibusuri speciale vor aștepta doritorii să ajungă la Lavender Fest, la stația terminus a troleibuzului 22, la Botanica. Microbuzele vor porni la fiecare 20 de minute.

CAUZĂ DE BINEFECERE: Ca și toate evenimentele organizate de cei din Klumea din această vară, Lavender Fest va avea și o cauză de binefacere – proiectul ARTERAPIA, prin intermediul căruia organizatorii își propune să decoreze spațiile spitalelor de copii din Moldova. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, anul trecut, în Moldova au fost plantate 569 de hectare cu levănțică. „Avem foarte multe câmpuri de levănțică în Republica Moldova, dar nimeni nu cunoaște despre asta. Iar festivalul nostru vine să descopere și valorifice această plantă, cât este ea de valoroasă, și nu doar pentru a o exporta, dar să o folosim și noi cei de acasă”, a mai adăugat organizatoarea evenimentului.

1 gând despre „Un nou eveniment marca K Lumea. Lavender Fest – Festivalul Sănătății și Frumuseții din natură”

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s