Călătorii parfumate

Printre lanuri de lavandă in Drôme Provençale

camp de lavanda provence

© Foto: ladrometourisme.com

Scris de T. Ex. – Cultivarea lavandei în regiunea Provence este o adevărată tradiție care atrage mii de turiști în fiecare an pe câmpurile din Luberon din sudul regiunii. Dar, dacă vrei să eviți mulțimile de curioși și să te bucuri de lanuri enorme violet, noi îți propunem o excursie în secțiunea Drôme Provençale a regiunii franceze Rhône-Alpes.

Perioada de cultivare a lavandei variază și, de obicei, începe la finalul lunii iunie în zonele mai înalte din jurul Grignan și Valréas, iar apoi se extinde în celelalte regiuni la nord și est, până în august.

Totuși, regiunea Drôme Provençale este o destinație deosebită, nu doar pentru peisajele incredibile cu flori de lavandă, dar și pentru gastronomia fină și o mulțime de alte atracții turistice interesante.

 Mâncărurile specifice acestei regiuni pot fi degustate la aproape orice restaurant din fermecătoarele sate Vinsobres, St. Restitut sau din orașul medieval Le Poët Laval. Încearcă supe de pește cu foarte mult usturoi, gratin de vinete, specialități locale de brânză de capră, creveți cu sos de langustine și supă de caise, sau friptură de porc cu sos de ciuperci și parfait din fructe de caissis.

Pentru a afla totul despre cea mai populară plantă din această regiune, trebuie să faci o vizită la una dintre fermele de lavandă din regiune. La L’Essentiel de Lavande, o mică fermă lângă Clansayes, poți face tururi prin lanurile violet, poți adulmeca diferite uleiuri esențiale și poți observa întregul proces de distilare printr-un aparat miniatural transparent. La final, doritorii se pot bucura de un masaj relaxant la umbra stejarilor din grădină.

10

În timpul sezonului lavandei, distileria Bleu Provence în Nyons oferă tururi organizate prin distilerie precum și diferite ateliere de făcut parfumuri sau săpun.

Minunatele câmpuri de lavandă nu sunt singurul motiv pentru care ar trebui să explorezi acest colț al Franței. La ferma de crocodili, o rezervație din Drôme Provençale, trăiesc peste 350 de astfel de reptile ce pot fi admirate îndeaproape. Și asta nu este tot! Regiunea se laudă cu trei dintre cele 157 de localități care au fost recunoscute, oficial, drept cele mai frumoase sate din Franța – La Garde Adhémar, Le Poët Laval și Montbrun les Bains.

Foto: dromeprovencale.fr

via Printre lanuri de lavanda in Drome Provencale – TION.

Articole similare:

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s