Gem de pere cu lavandă

Dacă îți plac accentele florale în mâncare, atunci sigur te vei îndrăgosti de acest gem. Cu doar 6 ingrediente necesare, această rețetă este deosebit de simplu de realizat, iar cele două ingrediente marcante se completează minunat, rezultând într-o aromă proaspătă și delicată.

gem de pere și lavandă
Foto: Philippa Langley

Poți face testul cu picătura de gem pentru a vedea când gemul e gata: pune câteva farfurii mici în frigider înainte de a începe să prepari gemul. Când gemul ajunge la temperatura de 104-105,5 °C sau începe să facă bule mari care sar în loc de cele spumoase care se rostogolesc pe suprafața gemului, se ia de pe foc. Scoate o farfurie din frigider și toarnă o picătură de gem pe ea. Pune farfuria în frigider pentru un minut, iar după aceea fă testul: atinge gemul cu degetul și dacă se ridează, atunci gemul e gata de pus în borcane. Lasă-l să se odihnească timp de 3-5 minute, după care se poate turna în borcane.

Ingrediente pentru 5 borcane de 250 ml de gem de pere cu lavandă

Cum se prepară gemul de pere cu lavandă

Se curăță perele și se îndepărtează sâmburii. Taie jumătate din cantitatea de pere în cubulețe de 5 cm și toacă la blender restul. Pune perele tocate alături de cele tăiate cuburi într-o cratiță și adaugă zeama de lămâie și zahărul gelifiant. Lasă gemul la foc mediu până începe să fiarbă amestecând din când în când.

Scoate semințele din păstaia de vanilie și amestecă-le bine cu zahărul tos cu ajutorul unei furculițe. Adaugă amestecul de zahăr și vanilie în dulceață și amestecă bine. Lasă gemul să fiarbă pe foc mediu timp de 30 min, până se îngroșă ușor și începe să sară. Încearcă gemul cu testul amintit mai sus și dacă e gata, adaugă lavanda uscată și amestecă bine. Toarnă gemul în borcane calde, sterilizate și pune capacul pe ele.

Se poate ține într-un loc răcoros până la 6 luni. Odată ce ai deschis borcanul, ține gemul la frigider și consumă-l în 4-6 săptămâni.

2 gânduri despre “Gem de pere cu lavandă

Tu ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s